Бременност

Фетална ехокардиография – интервю с д-р Румен Маринов

Често пъти бъдещите майки, особено ако става въпрос за първа бременност, се сблъскват с редица нови понятия и изследвания, които чуват за първи път и сред които трябва бързо да се ориентират като биохимичен скрининг, фетална морфология и други. Сравнително непознато понятие е и феталната ехокардиография – вид пренатално изследване, което в някои случаи може да се окаже много важно!

В тази връзка споделям с вас интервю с детския кардиолог д-р Румен Маринов, в което той подробно обяснява:
– какво представлява феталната ехокардиография и по какво се различава от феталната морфология
– кои са рисковите групи, при които се препоръчва подобен преглед
– кога, как и къде се прави този преглед
– какво може да се установи при него и как това може да бъде полезно за бебето

Ще се радвам да споделете в коментарите дали серията от видео интервюта за бременността, които споделям, са полезни за вас и какво още искате да видите в сайта това лято!

User Avatar

About Маги Пашова

Маги Пашова е нутриционист и сертифциран хранителен терапевт по системата SOS (sequential oral sensory) за работа с деца с проблемно хранене. Има редица обучения в областта на early nutrition храненето през първите 1000 дни). Автор е на книгите “По-здрави бебета”, “Дневник на захранването”, “По-здрави деца” и др. Фокус на работата ѝ са бебета и малки деца, а целта ѝ е да помогне на повече родители за захранят и хранят децата си със спокойствие и увереност. С нейна подкрепа много родители отглеждат деца, които се хранят разнообразно и с апетит, изграждат позитивна връзка с храната и полезни хранителни навици.