За кого е подходяща?

За семейства с деца от бебешка до ученическа възраст, които срещат затруднения с храненето, включващи някои или всички от изредените:

 • Ядат малко на брой точно определени храни.
 • От менюто им липсват една или повече хранителни групи.
 • Отказват да опитат нови храни.
 • Бързат да станат от масата или храненето им се проточва повече от половин час.
 • По време на хранене стават раздразнителни, бутат или хвърлят храна, плачат.
 • Отказват да докоснат определени храни.
 • Гади им се при вида на някои храни.
 • Предпочитат определени текстури – например ядат само пюрета или само меки храни.
 • Имат затруднения с дъвкането и преглъщането на определени текстури.
 • Изяждат много малко количество храна.
 • Започват да изостават в теглото или да имат дефицити в резултат на ограничено хранене.

Първата ни среща е по формата на оценъчно интервю, което според конкретния случай провеждаме на живо или онлайн. Целта на това интервю е да остановим причините, поради които детето има затруднения с храненето и подходите, които могат да му помогнат за справяне с тези трудности. Отново според конкретния случай е възможно да продължим да работим (1) само с родителите или (2) с родителите и пряко с детето.

Работата с родителите е чрез поредица от срещи онлайн, чрез които целим да подобрим храненето у дома. На всяка среща родителите получават конкретни насоки и задачи, които да следват у дома, за да помогнат на детето си да започне да се храни по-добре. При следващата среща коменираме ефекта от направените промени, усмехи, затруднения и следващи стъпки. За този тип работа мотивацията и отговорното отношение на родителите са ключови за постигане на желаните резултати!

При деца с по-сериозни затруднения е необходима и работа със самото дете, която се провежда на седмична база и на живо, следвайки приницпите на SOS (sequential oral senosоry) хранителната терапия. В сесиите е жеалтелно да участва и единия родител като веднъж на наяколко седмци срещата може да бъде само с родител (двамата родители) за даване на по-детайлна обратна връзка, отговори на въпроси и насоки за изпълнение у дома.

Цени:

- оценъчно интервю - 120 лв

- оценъчно интервю + 2 онлайн срещи с родителите - 300 лв

- оценъчно интервю + 4 онлайн срещи с родителите - 450 лв

- оценъчно интервю + 6 онлайн срещи с родителите - 600 лв

Такси са платими предварително по банков път след уговоряне на среща и избор на пакет. За допълнителни въпроси пишете на info@magipashova.com

*Цените са за консултации между 9:00 и 18:00ч в работни дни. За консултации вечер и през почивни дни цената е с 40% по-висока.

 

Стъпка 1

След предварителна уговорка на час за оценъчно интервю, ще получите въпросник и насоки за някои задачи, които да изпълните преди срещата ни.

Стъпка 2

Първоначалното интервю е с продължителност между 60 и 90 минути и може да бъде на живо или онлайн. В края му ще имате много по-ясна и точна представа на какво се дължат трудностите при храненето на вашето дете. Ще сме обсъдили и какви са подходите за преодоляването им, както и дали ще продължим да работим оналйн с родителите или на живо с детето и родителите.

Стъпка 3

Работата с родителите е онлайн след предварително уговорени срещи с продъжителност до 45 минути. Срещите се провеждат на интервали от 2 до 3 седмици според конкретния случай.

Работата с детето е на живо с продължителност 50 минути. Провежда се на седмична база. Броят на необходимите срещи зависи от конкретното дете и степента на хранителните му затруднения.

Стъпка 4

При избор на конкретен пакет за работа с родителите в края на пакета правим оценка на постигнатото и взимаме решение дали е необходима допълнителна работа и под каква форма.

При работа със самото дете подобна оценка се прави след първите 10 терапевтични сесии.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЧАС

Трудности с храненето

ИЗПРАТИ ВАЖНО! Консултациите са фокусирани върху храненето и не заместват педиатричната консултация и проследяване на вашето дете! При подозрения за здравословен проблем, ще ви насоча към лекар. При наличие на такъв, за който се провежда терапия, можем да работим съвместно с лекуващия лекар, за да подкрепим терапията чрез храна. Лекарства и лекарствени продукти се изписват само от лекар. При консултациите, свързани със затруднения с храненето, е възможно да ви насоча отново към лекар, логопед, ерготерапевт или детски психолог, тъй като по-комплексните случаи понякога изискват екипната мултидсплинарна работа на няколко специалиста.