Коментари

 • Milena 01 / 03 / 2013 Reply

  Здравей, Маги
  искам да те питам как стои въпроса с детокс по време на бременност (и след това по време на кърмене). Чела съм, че не е препоръчително, и че е най- добре в този период да се предпочита чиста, минимално преработена храна. Ще се радвам да чуя и твоето мнение. В средата на 6ти месец съм, за това се интересувам :)
  Благодаря ти
  Милена

  • Maggi 01 / 03 / 2013 Reply

   Здравей Милена
   Първо честито за бременноста – пожелавам ти да се роди много здраво и усмихнато детенце!
   Относно въпроса ти, по време на бременност е абсолютно нежелателно да се прави детокс, защото свободените токсини могат да преминат през плацентата и да увредят плода. Същото важи и за периода на кърмене – от една страна заради токсините и от друга, защото детоксът е свързан с ограничаване на храната, а това може да доведе до намаляване и спиране на кърмата. Идеалният вариант е бъдещата майка да направи пречистване и захранване на организма преди да забременее.
   След като вече си бременна най-добре е да заложиш на пълноценна и разнообразна храна – колкото може повече пресни зеленчуци, плодове, ядки, семена, бобови и пълнозърнести култури. Ако ядеш месо, търси такова, което не е третирано с хормони и антибиотици. Избягвай млечните продукти и пий много вода! Околоплодната течност се сменя изцяло на всеки 2-3 часа затова е добре да приемаш по няколко литра качествена вода на ден.
   Лека бременност и успех!

   • Milena 04 / 03 / 2013 Reply

    Благодаря от сърце за хубавите думи и полезни съвети, Маги!

Вашият коментар